Tuna and pasta casserole – with recipe / Thunfisch-Nudel-Auflauf – mit Rezept

(Deutsche Version unten)

This is an easy and quickly prepared creamy casserole for pasta and cheese lovers. As the ingredients can be changed easily it’s also great for leftover cooking.

Ingredients for 4 persons

  • 500 g pasta (spirelli, penne or any other pasta of your choice)
  • 1 small can tuna
  • 1 small can sweet corn
  • 1 red bell pepper, diced
  • 2 small tomatoes, diced
  • 1 small onion, chopped
  • 2 gloves of garlic, chopped
  • 500 ml sieved tomatoes
  • 200 ml cream
  • 100 ml milk
  • 2 tbsp grated parmesan cheese
  • 200 g grated Emmental cheese
  • 1 Mozzarella cheese, sliced
  • Mixed dried herbs of your choice
  • Salt and pepper

Preparation:

Preheat the oven to 200° C.

Boil the pasta in salt water after instructions until it’s almost al dente.

Meanwhile mix together the tuna, sweet corn, bell peppers, tomatoes, onions and garlic in a big bowl. Pour the milk, cream and sieved tomatoes into the bowl and stir thoroughly.

Mix in the parmesan cheese and 2 tbsp of grated Emmental cheese and season it with the herbs, salt and pepper.

Put the pasta in a baking dish and pour the sauce over it. Put the mozzarella cheese on top of the casserole and sprinkle the Emmental cheese over it.

Bake for about 20 minutes.

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Das ist ein einfacher und schnell zubereiteter rahmiger Auflauf für jeden Pasta und Käse Liebhaber. Da die Zutaten auch sehr leicht auszutauschen sind, eignet sich der Auflauf auch super für die Resteküche.

Zutaten für 4 Personen

  • 500 g Nudeln (Spirelli, Penne oder jede andere Art nach Wahl)
  • 1 kleine Dose Thunfisch
  • 1 kleine Dose Mais
  • 1 rote Paprika, gewürfelt
  • 2 kleine Tomaten, gewürfelt
  • 1 kleine Zwiebel, gehackt
  • 2 Knoblauchzehen, gehackt
  • 500 ml passierte Tomaten
  • 200 ml Sahne
  • 100 ml Milch
  • 2 EL geriebenen Parmesan
  • 200 g geriebenen Emmentaler
  • 1 Mozzarella, in Scheiben geschnitten
  • Getrocknete Kräuter nach Wahl
  • Salz und Pfeffer

Zubereitung:

Den Ofen auf 200° C vorheizen.

Die Nudeln in Salzwasser nach Anweisung kochen bis sie fast fertig sind.

Währenddessen den Thunfisch, Mais, Paprika, Tomaten, Zwiebeln und Knoblauch in einer großen Schüssel vermengen. Die Milch, Sahne und passierte Tomaten darüber gießen und gut vermengen.

Den Parmesan und 2 EL Emmentaler unterrühren und mit Kräutern, Salz und Pfeffer abschmecken.

Die Pasta in eine Auflaufform geben und die Sauce darüber gießen. Mit Mozzarellascheiben belegen und den Emmentaler darüber streuen.

Für ca. 20 Minuten backen.

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