Cauliflower – poultry fry-up – with recipe / Blumenkohl – Hähnchengeschnetzeltes – mit Rezept

(Deutsche Version unten)

Al dente boiled cauliflower and tender chicken in a creamy cheese sauce. Served with rice.

Ingredients for 2 persons

  • 300 g chicken breast, sliced
  • 1 small cauliflower, cut into florets
  • 300 ml milk
  • 100 g grated Emmental cheese
  • 2 tbsp flour
  • 1 bunch of parsley, chopped
  • Olive oil
  • Salt and pepper
  • Nutmeg

Preparation:

Boil the florets in salty water until it is al dente. Set aside.

Mix the sliced chicken with flour and season it with salt and pepper. Pan-fry it for a few minutes.

Deglaze with milk and let it simmer for a while. Add the cheese and stir until it’s melted.

Fold in the cauliflower and parsley, season it with salt, pepper and nutmeg.

Serve with rice and enjoy.

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Bissfest gekochter Blumenkohl und zartes Hähnchen in cremiger Käsesauce. Serviert mit Reis.

Zutaten für 2 Personen

  • 300 g Hähnchenbrust, geschnitten
  • 1 kleiner Blumenkohl, in Röschen zerteilt
  • 300 ml Milch
  • 100 g geriebenener Emmentaler
  • 2 EL Mehl
  • 1 Bund Petersilie, gehackt
  • Olivenöl
  • Salz und Pfeffer
  • Muskatnuss

Zubereitung:

Die Blumenkohlröschen in ausreichend Salzwasser bissfest kochen. Auf die Seite stellen.

Das Hähnchen mit Mehl mischen und mit Salz und Pfeffer würzen und gut anbraten.

Mit Milch ablöschen und kurz aufkochen. Den Käse zufügen und rühren bis er geschmolzen ist.

Den Blumenkohl und die Petersilie unterheben, mit Salz, Pfeffer und Muskatnuss abschmecken.

Mit Reis servieren und genießen.

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