Salad bowl with oranges and pomegranate – with recipe / Salat mit Orangen und Granatapfel – mit Rezept 

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(Deutsche Version unten) 

Mix of lamb’s lettuce, chicory and radicchio with some pomegranate seeds and parma ham on top. Orange slices for decoration.
Tastes perfect with a honey and mustard dressing.

Great combination of spicy salad, sour oranges, crispy sweet and sour pomegranate seeds and a creamy sweet and spicy honey and mustard dressing.

Ingredients for 4 persons

  • 150 g lamb’s lettuce
  • 1 chicory, finely sliced
  • 1 radicchio, finely sliced
  • 1 pomegranate, the seeds of it
  • 1 orange, filleted
  • 100 g​ parma​ ham​
  • 4 tbsp honey
  • 2 tbsp sweet mustard
  • 2 tbsp pomegranate juice
  • 2 tbsp lime juice
  • 6 tbsp olive oil
  • A pinch of cinnamon
  • Chili powder

Preparation:

Arrange the salad on a plate and garnish with orange slices.

Prepare a creamy dressing of honey, mustard, pomegranate juice, lime juice, olive oil, cinnamon and chili powder and baste the salad with it.

Sprinkle the pomegranate seeds over it and put slices of parma ham on top.

Serve with baguette

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Feldsalat, Chicorée und Radicchio gemischt mit Granatapfelkernen und Parmaschinken. Dekoriert mit Orangenschnitzen. Besonders abgerundet wird dieser Salat mit Honig-Senf-Dressing.
Eine großartige Kombination aus kräftigem Salat, süß-sauren Orangen und Granatapfelkernen in süß-scharfem Honig-Senf-Dressing. 

Zutaten für 4 Personen 

  • 150 g Feldsalat 
  • 1 Chicorée, fein geschnitten 
  • 1 Radicchio, fein geschnitten 
  • 1 Granatapfel, die Kerne davon 
  • 1 Orange, filetiert 
  • 100 g​ Parmaschinken 
  • 4 EL Honig 
  • 2 EL süßer Senf 
  • 2 EL Granatapfelsaft 
  • 2 EL Zitronensaft 
  • 6 EL Olivenöl 
  • Prise Zimt 
  • Chilipulver 

Zubereitung:

Den Salat auf einem Teller anrichten und mit Orangenfilets garnieren. 

Vermenge Honig, Senf, Granatapfelsaft, Zitronensaft, Olivenöl, Zimt und Chilipulver zu einem cremigen Dressing und beträufle den Salat damit. 

Die Granatapfelkerne darüber streuen und mit Parmaschinken belegen. 

Mit Baguette servieren. 

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