Sausage salad – with recipe / Wurstsalat – mit Rezept 

(Deutsche Version unten) 

Wurstsalat, literally sausage salad, is one of the most common dishes you will get in a typical Bavarian beer garden. 

Boiled sausage like Lyoner, Regensburg sausage or Extrawurst, sliced and marinated in a vinegar and oil dressing with some gherkins and onions. 

Sometimes there’s is some Emmental cheese added, then it’s called Swiss sausage salad. 

Usually served with bread. 

Ingredients for 4 persons 

  • 500 g boiled sausage, Lyoner, Regensburg sausage or Extrawurst, sliced
  • 1 onion, cut into 2 halfs and sliced 
  • 3 gherkins, diced 
  • 10 cherry tomatoes, quartered 
  • 1 small red bell pepper, diced 
  • 300 g Emmental cheese, diced 
  • 5 tbsp vinegar 
  • 1 tsp mustard 
  • 1 tsp grinded pepper 
  • 1/2 tsp salt 
  • 5 tbsp oil 
  • Sugar 
  • 120 ml water 
  • 1 bunch of chives, chopped

Preparation:

Peel the sausage if necessary and cut into thin slices or strips. Mix it with the sliced onions, diced gherkins and bell pepper, quartered tomatoes and diced Emmental cheese. 

Prepare a dressing with vinegar, salt, pepper, mustard, sugar, oil and water and pour it over the sausage salad. 

Mix thoroughly and let it rest for at least 1 hour in the fridge. Season it a little more if necessary. 

Sprinkle with chives before serving. 

———————

Zutaten für 4 Personen 

  • 500 g gebrühte Wurst, Lyoner, Regensburger oder Extrawurst, geschnitten 
  • 1 Zwiebel, halbiert und in Streifen geschnitten 
  • 3 Essiggurken, klein gewürfelt 
  • 10 Kirschtomaten, geviertelt 
  • 1 kleine rote Paprika, gewürfelt 
  • 300 g Emmentaler, gewürfelt 
  • 5 EL Essig 
  • 1 TL Senf 
  • 1 TL gemahlener Pfeffer 
  • 1/2 TL Salz 
  • 5 EL Öl 
  • Zucker 
  • 120 ml Wasser 
  • 1 Bund Schnittlauch, gehackt 

Zubereitung:

Wurst wenn nötig pellen und in dünne Scheiben oder Streifen schneiden. Mit der geschnittenen Zwiebel, den Essiggurken und der Paprika, den geviertelten Tomaten und dem Emmentaler vermengen. 

Aus Essig, Wasser, Salz, Pfeffer, etwas Zucker und Öl ein Dressing bereiten und über den Wurstsalat geben.

Alles ordentlich vermengen und für mindestens 1 Stunde im Kühlschrank ziehen lassen. Bei Bedarf nachwürzen.

Vor dem servieren mit dem gehackten Schnittlauch bestreuen. 

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